Hvordan holder man sig i form, mens man bliver ældre (uden at snyde)?

Hvordan holder man sig i form, mens man bliver ældre (uden at snyde)?

Udskyde aldersrelaterede problemer?  Det kan lade sig gøre! Og der er ingen grund til at vente med at tænke over det, til du går på pension, eller snyde med en skalpel! For det at holde sig i form, mens man bliver ældre, er noget, man kan begynde at forberede sig på allerede nu! Nedsat energi og fleksibilitet, træthed og en ophobning af helbredsproblemer ... er alt sammen tegn på, at det er tid til at fokusere på din livsstil? Gå ikke i panik! Alt, hvad du behøver for at bekæmpe disse aldringstegn, er et par sunde vaner og et par små daglige reflekser designet til at passe på dig selv. Belønningen? Komforten ved at leve i en krop, der er mindre smertefuld og mindre skrøbelig, så du kan nyde mange aktive år.

Hold øje med din kost

"Du er, hvad du spiser" eller "Gør mad til din medicin" er ikke ordsprog for ingenting! Mad har en direkte indflydelse på vores fysiske form og levetid. Det virker derfor logisk, at en sund, varieret og afbalanceret kost bør forsinke aldringsprocessen.

Bevar dine muskler

Musklerne vedligeholder skelettet og giver styrke og mobilitet. Uomtvistelige aktiver for at kunne fortsætte med at leve, som man vil! Hvad giver næring til musklerne? Proteiner (animalske og vegetabilske)!

Styrk dine knogler

Knogletætheden mindskes med tiden. Det betyder, at 4 ud af 10 kvinder rammes af osteoporoserelaterede knoglebrud. For at forhindre disse ulykker, handler det om at få en kost rig på calcium og D-vitamin, der kan bevare knoglekapitalen.

Undgå fedme

15% af europæere er overvægtige. Det er en svøbe, som, når taljemålet overstiger 88 cm for kvinder og 102 cm for mænd, fører til hjerte-kar-komplikationer, forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol og diabetes. Den første løsning er at holde op med at spise for meget fedt og for meget salt.

Bliv ved med at bevæge dig

Når man går på pension, er det let at blive stillesiddende. De mange års arbejde har gjort dig træt, og det er tid til et velfortjent hvil. Men det er DEN fælde, man skal undgå. Det er en fatal fejltagelse helt at stoppe sin fysiske aktivitet, uanset hvad den måtte have været. Mindre motion fører til et tab af muskelmasse og fleksibilitet, hvilket kan forårsage faldulykker hos ældre. Det er årsagen til 90% af alle ulykker i hjemmet, som resulterer i alvorlige, eller endda dødelige skader!

På samme måde har blide sportsgrene som yoga, gåture, svømning eller gymnastik en positiv effekt på din kondition og toner din vejrtrækning. Det er en god måde at bekæmpe virkningerne af rygning, kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL), allergi og kronisk bronkitis på aldring af åndedrætssystemet.

Så et godt råd: Benyt enhver lejlighed til at bevæge dig!

Vedligeholdelse af din hjernekapacitet

At holde sindet aktivt betyder også, at man trodser aldringens påvirkning af den intellektuelle kapacitet.

Ved at spille tankespil

Underholdende aktiviteter som krydsord, sudoku, puslespil og andre konstruktionsspil er god tidsfordriv til at vedligeholde og stimulere din hjernekapacitet. Uanset om man spiller alene eller sammen med andre, stimulerer disse distraktioner de forskellige hjernehalvdele gennem: fantasi, nysgerrighed, refleksion, selvtillid, tilfredshed eller problemløsning...

Ved at skabe sociale bånd

Forskning i hjernen og Alzheimers viser, at ensomhed fører til depression, fordi det "dræber" hukommelsen.

For at undgå denne skade, skal du møde flere mennesker! Gå ud alene eller sammen med din bedre halvdel på kulturelle udflugter eller gruppeaktiviteter, inviter din familie, leg med dine børnebørn (du kan regne med, at de holder dig i form!). Disse udvekslinger, refleksioner og sociale interaktioner stimulerer hjernen og bekæmper kognitiv tilbagegang!

Undgå rutine

Den nye neuron-dræber: rutine! For at undgå Alzheimers og alle dens venner, så ryst op i dine vaner med ændringer og varierede aktiviteter. Skift rute på din daglige gåtur, skift plads ved bordet, sorter og omrokér dine skabe, skift layout på dine møbler ... Listen er lang.

Bliv ordentligt udstyret

Andre aspekter i tilbagegang: hørelse og syn! Hvis det "ser gammelt ud" at gå med briller og høreapparater, er det en alvorlig fejl at ignorere dem af forfængelighed. Med dårligt syn og hørelse afskærer du dig langsomt fra verden. Hvis man tager sig af det i tide, kan disse naturlige svækkelser korrigeres diskret og forhindre, at man bliver deprimeret og indesluttet.

Frigør dit sind

Da du arbejdede, var du ved at løbe tør for tid. Og nu, hvor du er gået på pension, føler du dig stadig overvældet? Hvad med at lære at slappe af?

Uanset din alder, starter en bedre alderdom med, at du reducerer dit stressniveau. Kronisk stress fremskynder senilitet, øger blodtrykket og dermed risikoen for hjerteanfald.

Prøv kunstterapi

Kunstterapi giver dig mulighed for at udtrykke dine dybeste følelser gennem kreative aktiviteter (maleri, modellering, mandalaer, modeller osv.). Det er en fantastisk måde at tage tid til sig selv på. En pause, hvor negative tanker og irritationsmomenter viger for koncentration og glæde.

Meditation

Der er ikke noget mere effektivt end meditation til at koble tankerne fra. Ved at forankre dig selv i nuet, forsvinder alle grublerier, angst og kvaler. Det er den perfekte måde at berolige sig selv på efter en hård dag. Fra simpel, men dyb, maveånding til lange sessioner... Træk vejret ind, når du tænker på de ting, der gør dig ked af det, og pust ud for at glemme dem.

Optimer din søvn

At sove godt er en dokumenteret kilde til fysisk og mental restitution. Her er et par gode råd, som kan hjælpe dig med at falde i søvn igen. Det er en vane, som du ikke skal holde dig fra, hvis du vil forbedre din fysiske tilstand.

Sov 7 til 9 timer om dagen

At sove mere end 6 timer om dagen er den minimumstid, kroppen har brug for, forat komme sig efter natten før. Desværre falder mængden af dyb søvn og REM-søvn med alderen. For at kompensere for den manglende hvile kan du tage en lur, begrænse skadelige lyskilder, spise let eller flere timer, før du går i seng, eller justere din sengetid.

Vælg en god sovestilling

Når vi bliver ældre, kan kilderne til søvnløshed være led- eller rygsmerter. Ømhed eller ubehag, hænger som ofte sammen med en dårlig sovestilling. Uanset om du sover på ryggen, siden eller maven, skal din krops krumning forblive på linje. For at hjælpe dig med dette, er visse former for sengetilbehør, såsom ortopædiske puder, specielt designet til at korrigere ryghvirvlernes position.

Medmindre du regner med (muligvis) fordelagtig genetik, er det et ægte tegn på visdom at vælge at ældes godt efter 60 eller 70 år. Det betyder, at man lytter til kroppens og sindets behov (hvilket langt fra er ubehageligt). I en tid, hvor folk leder efter evig ungdom, betyder det at tage skridt til at blive gammel med en god følelse i krop og sind, at man forbliver fri og uafhængig så længe som muligt, uden at afskære sig selv fra verden eller dem omkring en.

Tilbage til blog
  • 60 dages pengene tilbage garanti

  • Sikrede betalinger

  • 24-timers kundesupport

  • Miljøvenlige materialer